2013. október 27., vasárnap

Miért hirdet sok prostituált masszőrként?

Egyik kedves kollégámmal, névszerint Csabival egy szerdai nap utaztunk munkából hazafelé , és mivel a legrövidebb úton szerettünk volna hazaérkezni, ezért a "szemétégető"  felé vettük az irányt ,  ahol rengeteg prostituált kínálta  a magát. (Természetesen nem álltunk meg, de azért elgondolkodtató volt). Mikor hazaérkeztem, épp a lépcsőházban mentem fel, amikor egy bulvár újság akadt a szemem ügyébe és épp egy hirdetési azon oldalnál volt félbehajtva, ahol a masszázs volt a címszó. Még mielőtt félre értene valaki, nem szoktam bulvár újságot olvasni, de mint gyógymasszőr felkeltette az érdeklődésem, úgyhogy belepillantottam.
Itt bizony félre nem érthető dolgokra bukkantam : Dúskeblű masszázsa, 40-es érett hölgy ánusz masszázs, érzéki masszázs, stb.  - Mai témámat ez inspirálta, de előtte sokat gondolkoztam, hogy megírjam-e vagy ne.
Úgy döntöttem leírom és, mint hivatásos masszőr elhatárolódok a témától, mert a masszázs nem egyenlő a szexxel. 
A két szakmát összehasonlítva mindkettőnek évezredes hagyománya van.  De vajon miért hirdethet masszázst egy prostituált? Józan paraszt ésszel elgondolva, talán azért, mert bővíteni akarja szolgáltatásait?  Na azért ne legyünk ennyire naívak, eltudna képzelni egy csinos, kikent ilyesfajta hölgyet 5-6óra kőkemény sportmasszázs közben? Ne vicceljünk, egyértelmű, hogy nem erre megy ki a játék.  De akkor vajon miért kell egy becsületes tisztességes szakmát idezőjelben" bemocskolni", szexuális szolgáltatással?  Ez olyan mintha a masszőr, prostituáltként hirdetné magát, és a vendéget szex helyett megmasszírozná... Remélem érthető, hogy mire gondolok, mire szeretnék kilyukadni.  De akkor mégis miért hirdethet több száz prostituált masszőrként?  Relaxációt, nyugalmat akarhat adni vendégének vagy pedig csak álca?  Szerintem az utóbbi, mivel nem írhatja ki a bulvár újságba, hogy prostituált, ezért egy segítő szakmát, amivel az emberek könnyen asszociálhatnak másra, ezt használja ki.  Masszázs érintés, meztelen test érintése - szex kapcsolata.  És ilyenkor kezdtek a szememben felértékelődni, a szemétégetőnél látott prostituáltak(azért ne essünk nagy tulzásba) , ők ott dolgoznak, ott vannak, nyújtják a szolgáltatást(aki őket keresi tudja mit keres) viszont ezzel ellentétben azok a prostituáltak akik újságban, illetve neten hirdetnek masszázs címszóval azok egy normális szakma nevét használják ki saját pénzszerzési célokra.
Mi tehetünk ez ellen?
Úgy gondolom ez egy szélmalom harc, viszont ha senki nem venné igénybe masszázs címszóval a prostituáltak szolgáltatásait, akkor szerintem nem lennének ilyen hirdetések(nem lenne rá piac) , és egyre nagyobb teret nyernének a normális, szorgalmas, becsületes masszőrök és a masszázs csakis masszázst jelentene, semmi szexualitást...  Az már más kérdés, hogy vajon milyen  más szakmának álcáznák a prostituciót a hirdetésekben.  Talán saját keverővel rendelkező dekoratív kőműves betonozást vállal vagy nemis tudom mi másnak, de ez már nem az én feladatom eldönteni . (a kőműves szakma egyébként egy nagyon megbecsülendő munka)  ... A lényeg, hogy a fejekben is rendet kellene rakni egy kicsikét a masszázs=csakis masszázs és semmi más, semmi happy finish,semmi "farok masszázs" stb és így újra régi fényében, megbecsülésében ragyoghatna eme nagyszerű gyógyító hivatás, és a masszőr segítő embert jelentene a mindennapokban nem pedig prostituáltat vagy szexuális asszociáció tárgyát.