2015. szeptember 24., csütörtök

Milyen masszázsolaj tesz jót nekünk?

Még anno évekkel ezelőtt szakkönyvekben úgy tanultuk, hogy három féle vivőanyaglétezik, az első kicsit bizarul hangzó elavult technológia, mégpedig a hintőpor, előnye nem sok , de hátránya annál inkább, mert nem csupán a bőr lélegzését korlátozza, de komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak.  Vigyázzunk velük.
A másik két vivőanyag az olaj és a krém lesz. Viszont érdemesnek tartom megemlíteni, hogy ebből sem mindegy, hogy milyet használunk, kenünk magunkra, sőt az összetevőknél a kőolaj származékokkal is vigyáznunk kell, mert könnyen azt a hatást érhetjük el vele, mint a hintőporokkal. Persze itt sem arról beszélek, hogy már egyszeri vivőanyaggal való “bekenés” ezeket a problémákat okozná, sokkal inkább a hosszú tavú felhasználásra gondolok. 
Évekkel ezelőtt volt, egy olyan tanítóm, aki még a szocializmusban “nevelkedett”, mint masszőr, és ugyebár abban az időszakban nem igazán figyeltek oda a masszázs vivőanyagok minőségére, hanem azzal masszíroztak ami éppen volt.  30 éve volt a szakmában, és sajnos bőrrákban elhunyt.- Amit nem egyértelműen a masszázsolaj okozott, de úgy gondolom nem tett jót neki.  Sajnos a szállodákban se jobb a helyzet, az általános felfogás a gazdaságosság, ebben az esetben legfeljebb a promóció célját szolgálja a természetesség, vagy bizonyos százalékban való természetes vivőanyagok keveréke. – Persze vannak kivételek, de sajnos  nem sok. A cikk nem ért véget, folytatáshoz kattintson ide!
masszázsolaj-norbi-masszőr